Jørgen Larsen, Frydsvej 55, 8700 Horsens

 

Præsentation af Mimrelund

Bag denne titel gemmer der sig en hobbybesætning af racekaniner - en af de lidt større af slagsen!

Det er en kombineret avls- og kæledyrsbesætning - begge dele er lige væsentlige for mig.

Det nytter ikke noget at fremavle en typisk kanin af den pågældende race, hvis kaninen ikke er til at komme i nærheden af.

Jeg startede som kaninopdrætter i 1958, først med bourgogne (som senere kom til at hedde New Zealand red). Dem havde jeg indtil 1996.

Allerede i 1966 fik jeg de første kaniner af racen hollænder - nogle gule eksemplarer med en skygge af sorte striber. Disse kaniner blev grundstammen til mit opdræt af sort/gul japanerfarvet hollænder, som den dag i dag er staldens flagskib.

Der er også hollændere af andre farver i stalden, først og fremmest fordi det er farver, der er truet af udryddelse i Danmark, og jeg har ligesom følt et ansvar for, at farverne ikke gik til grunde. Det er specielt blå/gul japanerfarvede og isabellafarvede, som jeg håber, at der kan blive flere stabile opdrættere af, men også lutino (gul m. røde øjne), som dog har besvær med at blive bedømt i Danmark, men som en af vore svenske venner har lyst til at arbejde videre med.Endelig har jeg nogle sorte og enkelte blå.

Den sidste race, der er i stalden, er lille chinchilla, som vi arbejder med som et samarbejdsprojekt i Horsens og omegns Kaninavlerforening, som jeg er formand for. Her forsøger vi i fællesskab at fremavle udstillingskaniner, der kan måle sig med landets bedste. De fleste fødte unger kan med god pasning udvikle sig til gode udstillingsdyr - blot kan det være vanskeligt at finde et tidspunkt at fremstille dem, hvor pels og farve er i absolut topform.

Tilføjelse 27/8

Der er kommet et par dværgvæddere til, i den sjældne farve isabella

Lundhus Design